Comerç electrònic. Quin sistema trio? un CMS?

Gabriel Cardon
IT System Architect
hello@talentid.es

Contactar amb en GabrielLa primera regla del desenvolupament d’un nou lloc web és … KISS (Keep It Smart and Simple) o mantenir simple i intel·ligent … Si has de triar una opció entre dos sistemes, utilitza el més simple.

El teu amic Joe et diu que WordPress és simple i el teu cosí Mark et diu que Drupal és el millor, ara què? Un tipus a Espanya va fer un lloc web de vendes privat que guanya milions a Prestashop però el seu competidor ha creat el seu nou lloc web amb Magento, Què fas? Com puc escollir? Com pots estar segur que és l’elecció correcta per una plataforma de comerç electrònic?

Wordpress: Negoci simple, perímetre simple, no s'espera molta evolució

Diguem que vas escriure un llibre i vols promocionar-te, o tens una casa a la platja que vols llogar o tens algunes bosses fetes a mà que vols vendre en línia. Qualsevol línia de productes simple sense complexitat a nivell virtual per llançar en un futur pròxim.

Llavors WordPress és probablement l’elecció correcta. Fàcil de configurar, un munt de plantilles econòmiques i contingut social, SEO friendly, mòduls de màrqueting, fins i tot multilingüe. Estaràs venent en qualsevol moment i pots ubicar la teva solució de comerç electrònic en qualsevol allotjament econòmic.

Prenguem un exemple ...

La Gourmet Box, una startup francesa, es va posar en contacte amb nosaltres per donar els seus primers passos en el comerç electrònic, adaptant el concepte de “caixa” mensual a l’alta gastronomia francesa.

Per tal de desenvolupar el coneixement de la marca, ajudem a l’empresa a construir el seu propi lloc web i de comerç electrònic per tenir control sobre el disseny i l’experiència de l’usuari.

Atès que una solució personalitzada requereix més coneixement, també ajudem amb les recomanacions de SEO i configurem una sèrie d’eines per obtenir els KPIs correctes al principi.

Avui dia, l’empresa ho està fent molt bé i es basa en una comunitat molt viva i entusiasta a Facebook.

Magento / Prestashop: més amplitud, amb necessitat de mòduls d'eCommerce

Vols connectar diverses opcions de pagament, diversos serveis de lliurament. Tens productes configurables (com mides de samarretes …). Vols ser capaç de gestionar els impostos i les despeses de manera diferent depenent dels països … Tens necessitats específiques de comerç electrònic i necessites una solució formal de comerç electrònic.

Prestashop i Magento són els més comuns, proporcionen els mòduls habituals per a la majoria dels casos i tenen una bona comunitat en línia. Permetran a qualsevol petita empresa crear la seva botiga amb un esforç satisfactori. L’allotjament segueix sent possible en els plans bàsics, encara que depenent del trànsit, veuràs ràpidament augmentar les despeses.

Aquesta va ser l’elecció feta per a La Gourmet Box. Tenien necessitats estàndard i cobertes per mòduls per Magento, el que ens va portar a escollir aquesta opció.

Multiethnic Group of People Socail Networking at Cafe
Multiethnic Group of People Socail Networking at Cafe

Drupal Commerce: Botiga complexa amb funcions complexes, necessitat d'una plataforma altament configurable

Vols 3 botigues amb la gestió de productes únics importats d’una altra base de dades, el teu lloc web és multilingüe, multi domini, multi categoria, té paquets de productes, necessites diferents versions mòbils del lloc, necessites un accés professional amb diferents preus per als mateixos productes, i per descomptat sense IVA. No obstant això, els productes són bastant bàsics.

Això suposa unes necessitats molt complexes en una gestió de producte estàndard. Podries anar a per alguna cosa específica o podries utilitzar la increïble flexibilitat de Drupal i Drupal Commerce. La configuració no és fàcil, però suposa menys esforç que desenvolupar tot des de zero. També necessitaràs una solució d’allotjament seriós i el treball d’un administrador de sistemes per optimitzar la teva solució.

Macnificos, que ven productes altament configurables en una estructura de producte molt complexa va escollir aquesta opció.

Frameworks: Cuando fuera de la plataforma no es posible

Las startups más potentes no utilizan soluciones listas para usar, utilizan frameworks. Esto se debe principalmente al proceso NPD (desarrollo de nuevo producto) en el que evolucionan. Construyen su producto en un proceso iterativo para ajustarse mejor a su mercado objetivo. Por lo tanto, no pueden evolucionar dentro de los límites establecidos por las soluciones de comercio electrónico. Este es el caso de Splendia. Su producto no es estándar, su plataforma de pago no es estándar, sus socios no son estándar, todo lo que hacen es en el modo de desarrollo de nuevos productos.

En casos como este, se utilizan frameworks, son bibliotecas de código, organización y estándares de codificación que facilitan el desarrollo y lo organizan.

Splendia fue con Symfony, hay muchos otros.

Conclusión, Joe probablemente acierta igual que Mark. La solución correcta para tu negocio depende de tu proyecto y vale la pena analizarlo. Podemos ayudar…

Cas d'èxit

Jules & Jenn, una jove marca de moda fundada a Barcelona necessitava una primera plataforma de comerç electrònic per assolir els seus primers objectius, oferint una barreja saludable de flexibilitat de disseny i funcionalitats de màrqueting.

Hem desenvolupat un lloc web basat en WooCommerce amb un tema amb disseny personalitzat i un conjunt de mòduls per a proporcionar-los una plataforma fidel al seu estil i identitat, mentre que permet als fundadors mostrar els seus productes i valors bàsics de la millor manera possible.

El resultat és, creiem, un web elegant i neta, amb molt espai per als productes i el teixit. També recomanem deixar espai per al contingut visual com vídeos que mostren el procés creatiu i de producció, documentant els tallers i els treballadors que realment produeixen els productes, per donar un sentit de transparència i credibilitat a la marca.

JJ_webiPad
FN4A7298
JJ_web2

Talent·id t'ofereix ...

Solucions úniques

i adaptades perquè el teu negoci destaqui per sobre dels teus competidors, amb eines i mètodes estratègics perquè puguis assolir els teus objectius.

Preus ajustats

perquè el teu pressupost en comunicació estigui d'acord a les teves necessitats i s'ajusti a la mida i facturació del teu negoci en cada moment.

Especialistes

cadascun dels nostres professionals és especialista en eines i mètodes del seu àmbit de treball, sempre connectat als canvis i novetats.

Servei mundial

el nostre treball ens permet treballar amb empreses de totes les parts del món. El nostre equip parla fins a 4 idiomes i tenim col·laboradors al voltant del món.

Segueixes dubtant? Consulta els projectes relacionats