Eleccions generals 2019 a Espanya, ¿inspirades en Netflix?

Després de la intensa nit electoral de les Eleccions Generals 2019 a Espanya, ens ha cridat l’atenció la similitud dels dissenys de la campanya política de Pedro Sánchez amb la coneguda campanya de Barack Obama a EUA. Estarà enganxat algun dels assessors de Pedro Sánchez a la sèrie Abstract de Netflix? Us ho expliquem …

Canvis en la comunicació política

Com Barack Obama va revolucionar el sector de la comunicació política als EUA

Les eleccions presidencials que Barack Obama va guanyar, tant al 2008 com al 2012 són dos bons exemples del gran canvi que s’ha produït en el màrqueting i la comunicació política. Es va convertir en el primer que va emprar amb encert les xarxes socials i altres TIC en la seva campanya cap a la Casa Blanca.

A finals de 2008 la revista Forbes va triar com a millor empresa de l’any a tot el món aquella campanya, amb unes dades inqüestionables. En només nou mesos va passar de zero a mil milions de dòlars de recaptació i de zero a més d’un milió d’empleats, voluntaris i simpatitzants.

Abans, la televisió i la ràdio eren els reis de la comunicació política; ara, com Barack Obama va demostrar, Internet és el rei. Fins ara, la campanya de 2008 per a la presidència dels Estats Units ha estat la més emblemàtica respecte a mediació i tecnologia, i la més eficient, ja que Obama va aconseguir el seu objectiu: la presidència.

Similituds entre dissenys electorals

S’han inspirat els assessors de Pedro Sánchez en la sèrie Abstract de Netflix?

A la sèrie documental Abstract de Netflix es destaquen artistes en el camp del disseny i, casualitat o no, es parla en els capítols 6 i 7 de 2 dissenys molt lligats a la campanya electoral de Pedro Sánchez per aquestes eleccions generals.

A l’episodi 6, dedicat a Paula Scher, de l’agència Pentagram de Nova York, es destaca el redisseny del logo de la Fundació Heart & Stroke, en la qual van utilitzar el cor del “like” i la barra per a tots els suports publicitaris de la fundació . No us sembla similar el logotip utilitzat a la campanya del PSOE?

Però no acaba aquí, perquè l’episodi 7 està dedicat a Studio Plato, qui va realitzar el famós retrat frontal de Barack Obama amb un estil molt similar a l’utilitzat en la imatge de campanya de Pedro Sánchez. Podem parlar de casualitat, d’inspiració … Què creieu vosaltres?

Analitzant la campanya electoral de Pedro Sánchez (PSOE) per a aquestes eleccions generals a Espanya, són molts els dissenyadors gràfics i amants del món de la comunicació que no han passat per alt les similituds de la imatge electoral del líder del PSOE amb el cèlebre retrat de Barack Obama.

Més en detall, es tracta d’un retrat, en pla curt, en aquest cas en blanc i negre i amb uns incipients cabells blancs que van aparèixer en poques setmanes com per art de màgia. Els cabells blancs pretenen remarcar el pes de la responsabilitat i, segurament, els seus assessors estètics li van recomanar mantenir-les per semblar més seriós i compromès.

A partir del minut 06:50 s’analitza la comunicació de la fundació.

A partir del minut 8 s’analitza el retrat d’Obama

Ja fa una setmana que Twitter ho ha tornat a fer. A través de l’etiqueta #DespídeteDeSánchez, diversos usuaris de la xarxa han acusat Pedro Sánchez de plagi pel lema de la campanya, el logotip i la fotografia electoral. Què penseu vosaltres?

Contacta amb nosaltres

Omple el formulari i ens posarem en contacte amb tu el més aviat possible 🙂Talent·id t'ofereix ...

Solucions úniques

i adaptades perquè el teu negoci destaqui per sobre dels teus competidors, amb eines i mètodes estratègics perquè puguis assolir els teus objectius.

Preus ajustats

perquè el teu pressupost en comunicació estigui d'acord a les teves necessitats i s'ajusti a la mida i facturació del teu negoci en cada moment.

Especialistes

cadascun dels nostres professionals és especialista en eines i mètodes del seu àmbit de treball, sempre connectat als canvis i novetats.

Servei mundial

el nostre treball ens permet treballar amb empreses de totes les parts del món. El nostre equip parla fins a 4 idiomes i tenim col·laboradors al voltant del món.